2/12 00:00

Det milda surret som jag först hade trott kom från lysrören i taket fortsatte att höras trots att alla lysrör nu var släckta. Det fortplantade sig även som en lätt vibration i madrassen. Jag hade slumrat till men vaknade av att sängen bytte riktning. Under den korta tid jag sovit hade jag drömt. Jag hade suttit på en balkong och talat med någon. Vem minns jag inte.
Motorn, tänkte jag, det är motorn som surrar. Ljudet hade gjort en kort paus när sängen ännu en gång stannade till för att byta riktning. Antagligen hade jag kommit för nära en vägg. Jag tänkte på självgående dammsugare och kände mig som dess medvetande, frånkopplad dess fysiska uppenbarelse. Utan kontroll över hjulen, borstarna och sensorerna följer medvetandet kroppens färd över golvet, tänkte jag. Det skallrade till på min högra sida när sängens gummihjul rullade över en låg tröskel. Ljudet kom sig av mina glasögon som jag lagt på den lilla hyllan av plexiglas som var fäst vid sängens huvudsida. Jag tänkte på min dröm igen. Det var en gammal vän jag pratat med där på balkongen. En vän jag inte träffat på flera år. Det hände då och då att jag drömde om honom. Jag visste inte varför. En ljudlig snarkning någonstans i närheten. Den andra sängen verkade befinna sig bara någon meter bort och dess passagerare sov uppenbarligen. Längst bort i andra sidan av hallen glödde den gröna skylten markerad med symbolen för nödutgång svagt. Min säng bytte riktning igen. I mörkret var det omöjligt att avgöra var väggarna befann sig eller hur stor hallen var. Den enda ledtråden var nödutgångsskylten. Men den kan också vara ovanligt liten, eller ovanligt stor.
Det finns inget nytt att upptäcka i drömmar, tänkte jag, det är bara luddiga omskrivningar av det som redan hänt. Det man kan undra över är varför man gör det man gör i vaket tillstånd och vad det kommer sig av. Som till exempel varför man betalar 1000 kronor för att få sova i en radiostyrd säng. Samtidigt som jag tänkte det såg jag den gröna nödutgångsskylten passera ovanför mig. Min säng körde genom nödutgången och fortsatte ut i natten.home